Uitgebreide streekinformatie

De Costa Blanca
De Costa Blanca ligt aan de zuid-oost kust van Spanje en maakt deel uit van de communidad Valencia. De Costa Blanca heeft een kustlengte van ruim 200 km en begint bij de plaats Denia in het Noorden en eindigt bij La Marga del mar Menor in het zuiden. Ondanks de vele witte zandstranden heeft De Costa blanca haar naam hier niet aan te danken maar aan de vele wit/roze bloeiende amandelbomen. Het klimaat is zomers en ’s winters zeer aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 18 graden.

Het binnenland van de Costa Blanca kenmerkt zich door de prachtige landschappen vol contrasten tussen valleien en bergachtige gebieden.

Spaanse dorpen
Op een halfuurtje afstand van de kust kom je in een totaal ander Spanje terecht. Op de “campo” kun je in alle rust genieten van de typisch Spaanse dorpjes met al zijn gewoontes en tradities en natuurlijk de schitterende natuur. De dorpjes zijn omgeven door vele wijnranken die voor de wijn en voor consumptie geteeld worden. De Hondon vallei staat vol met amandelbomen wat het in Februari een roze gloed geeft. Een geweldig gezicht met de bergen op de achtergrond. Mede door het katholieke geloof worden er zomers veel feesten, processies, braderieen en middeleeuwse markten georganiseerd die zeer de moeite waard zijn om mee te maken.

Een aantal dorpen en steden toegelicht:

Dorpen

La Canalosa
Een klein dorpje met een mooie ligging en een aantal restaurantjes waar mensen van ver komen om te genieten van de befaamde paëlla.

Hondos de las Nieves
Een typisch Spaans dorpje met een gezellig dorpsplein met vele restaurantjes en terrasjes. Aan het eind van het dorp staat een groot wijnmuseum/bodega en er zijn meerdere kleine bodega’s waar u wijn kunt proeven en voor een leuke prijs de lekkerste wijnen kunt kopen. Er worden regelmatig exposities gehouden en er is twee keer in de week een lokale markt.

Aspe
Het gezellige dorp Aspe ligt aan de oevers van de El Tarafa, een zijrivier van de Vinalope. Er ligt een leuk dorpspleintje rond de kerk en het gemeentehuis met smalle straatjes eromheen. Twee keer in de week wordt er een lokale markt gehouden.

Steden

Alicante
De hoofdstad van de provincie Alicante biedt vele mogelijkheden. Een prachtige boulevard met mooie stranden en gezellige terrasjes, diverse musea, het 18e eeuws gemeentehuis en niet te vergeten het fort ‘castillo de santa barbara’, hoog op een rots gebouwd, met prachtig uitzicht over de stad, de haven en de zee. Achter het fort ligt het oude stadsgedeelte met kleine smalle straatjes, leuke winkeltjes en oude gebouwen.

Elche
Elche is een van de historische steden uit de omgeving en is bekend om zijn vele schoenenfabrieken. Elche ligt omgeven door het grootste palmenbos/park van europa. Hier kun je heerlijk wandelen in de schaduw van de ruim 300.000 palmen die Elche rijk is. In het oude centrum ligt de basiliek van Santa Maria met zijn opvallende blauwe dakpannen. Er zijn diverse musea, een theater en een gezellig oud centrum met vele winkeltjes en restaurantjes.

Murcia
Een typisch Spaanse stad met een rijk verleden. Vele marktjes, een netwerk van smalle straatjes en pleintjes gevuld met 18e eeuwse gebouwen en kerkjes. Diverse musea en een schitterende 14e eeuwse gotische cathedraal; de santa Maria.