Omgeving

De omgeving van La Canalosa

La Canalosa is een klein dorp van ongeveer 200 inwoners. Er bevinden zich twee hele kleine winkeltjes voor de noodzakelijke dingen en drie restaurantjes. Verder zijn er in het dorp tennisbanen (gratis) en jeu de boules banen.

Overal in de omgeving vindt je restaurantjes waar je tussen 13.00 en 15.00 uur het dagmenu kunt bestellen voor ongeveer € 8.- Vaak inclusief een drankje.

De streek staat bekend om zijn olijfbomen, amandelbomen en wijngaarden. Hier wordt de ”uva embolsada”gekweekt. De druiventrossen worden tijdens de groei in een apart papieren zakje verpakt om ze te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf en de druiven worden op deze manier van gelijke grootte. Het is een traditie dat een ieder op oudejaarsavond 12 van deze druiven krijgt en deze moeten dan de laatste 12 seconden van het jaar gegeten worden. Het zou geluk brengen.

In Hondon de las Nieves (9 km) bevinden zich twee bodega’s waar u wijn kunt proeven en kopen. 5 liter voor ± € 5.- In dit plaatsje bevinden zich ook twee kleine goed gesorteerde supermarkten, een gezellig dorpsplein met restaurants en andere horeca. Tevens kunt u hier pinnen.

In de omgeving liggen ook vele leuke authentieke Spaanse stadjes en dorpjes. Vooral als u wat verder het binnenland ingaat zult u prachtige valleien afgewisseld met hoge bergruggen tegenkomen.
Klik hier voor uitgebreide streekinformatie.

Tips

Het prachtige en beroemde dadelpalmenwoud in Elche. Hier is sinds kort ook een vestiging van het grootste warenhuis van Spanje, de Cortes des Ingles.
Guadalest, een oude vestingstad tegen een berghelling.
Het eiland Tabarca, prima te bereiken vanaf Santa Pola.
Boemeltreintje tussen Alicante en Denia.
Alicante met haar prachtige boulevard en grote haven. Ook is er een burcht, de Santa Barbara, vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Tevens een leuke winkelstad.
Torrevieja met haar toeristische boulevard, prachtige wandelpier, de avondmarkt Los Hypies en de vele restaurantjes en terrassen.
Grote steden in het binnenland zijn Murcia en Orhuela. Beide steden hebben mooie historische binnensteden.
De zoutmeren. Deze worden gebruikt voor zoutwinning en hebben soms
prachtige kleuren. Ook hebben ze een genezende werking o.a. reuma, copd, en huidproblemen. In de wintermaanden zie je hier veel flamingo’s. Bij de zoutmeren van La Mata y Torrevieja zijn wandel en fietsroutes uitgezet. Dit is prima te combineren met de markt in La Mata op woensdag.
Tevens verhuren wij 2 mountainbikes waarmee u zelf tochten kunt onder nemen in de omgeving.
In Hondon de los Frailes bevinden zich ook een aantal restaurans met gezellige terrasjes.
Ook hier kunt u pinnen.
In de informatiemap in het appartement zitten ook enkele wandelroutes en andere suggesties.